Om du planerar att flytta och för första gången tänker anlita en städfirma för att utföra din flyttstädning, undrar du säkerligen hur mycket det kan kosta. Faktum är att flyttstädning inte behöver kosta så mycket som många tror och det kan vara en helt värd investering som kan spara både tid och energi. 

Prissättning 

Hur mycket en flyttstädning kostar beror till stor del på vilken städfirma det handlar om. De allra flesta städfirmorna i branschen fakturerar fasta priser för sina tjänster, baserat på bostadsytor. Om tjänsterna faktureras på detta vis brukar priset per kvadratmeter bli lägre ju större yta det är som ska städas. Därmed betalar du ofta ett lägre kvadratmeterpris för en större bostad än en mindre. Priserna mellan olika städfirmor skiljer sig tämligen mycket åt, men sättet de fakturerar på tenderar att vara liknande för de allra flesta företagen. 

Jämför städfirmor för att hitta den mest prisvärda firman 

Eftersom priserna mellan olika städfirmor kan variera mycket är det smart att jämföra olika företag för att få den billigaste och bästa flyttstädningen. Du kan helt enkelt ta in offerter från ett gäng olika städfirmor som verkar i ditt område och välja den som ger dig det billigaste priset, förutsatt att de verkar pålitliga och seriösa. Tänk även på att se över vad som ingår i slutpriset för din flyttstädning för att kunna räkna på eventuella extra kostnader som kan tillkomma. I vissa fall kan nämligen faktureringsavgifter, administrativa kostnader, kostnad för restid eller tilläggskostnad för städmaterial tillkomma.