En flyttfirma finns till för att underlätta flyttdagen. Det är vanligt att man börjar känna sig stressad veckorna innan flytten med allt som ska fixas, och när flyttdagen väl är ett faktum är det i regel en rätt stressig och fullspäckad dag. En flyttfirma finns till hands för att hjälpa till med allt det fysiska arbetet som kommer med en flytt.

Förberedelser inför flytt

När utflyttningen väl ska ske är det viktigt att man har hunnit säga upp alla avtal som varit förknippade med bostaden. Flyttar man in till en ny bostad direkt är det viktigt att man hunnit teckna nya avtal eller flyttat över sina gamla till den nya bostaden. På så vis behöver man inte stå utan el eller internet de första veckorna. Tänk på att vissa avtal har uppsägningstid, så ta tag i detta så snart som möjligt.

Saker att förbereda inför flyttdagen är:

  • Avtal som ska avslutas eller förflyttas, exempelvis elavtal, bredband och hemförsäkring
  • Adressändring
  • Rensning och försäljning av sådant som inte ska flyttas med
  • Planering och här beror mycket på om man anlitar en flyttfirma eller sköter flytten själv
  • Flyttstädning

Har man vänner och familj som hjälper till med flytten är det viktigt att man hunnit packa ned allting innan de kommer. En bil för transport ska bokas, bärhjälp och en tydlig planering för hur flytten bör ske. Exempelvis om några stannar kvar för att städa, eller om någon åker i förväg till nästa bostad för att förbereda mat åt dem som hjälper till.

Anlita en flyttfirma

Att anlita en flyttfirma är ett bra alternativ, och det finns olika paket av tjänster man kan anlita en firma för. Oavsett om man vill anlita en firma för att man inte har tid, inte har lust, vänner och bekanta är upptagna med annat eller vad anledningen än är finns det en flyttfirma som passar. Välj själv hur mycket eller lite hjälp som kommer behövas
Exempel på vanliga flyttjänster är:

  • Packning – flyttfirman kommer och packar ner hela bohaget på ett transport-säkert sätt, oftast ingår flyttfirmans egna flyttkartongen och packmaterial
  • Transportering av bohag med bärhjälp
  • Montering och att få hjälp att ta ner sådant som sitter fast som gardinstänger eller upphängda hyllorFlytt tips
  • Magasinering är en utmärkt tjänst om man inte får nycklarna till sitt nya boende samma dag
  • Flyttstädning via flyttfirman eller en städfirma

Flyttfirmor är i regel anpassningsbara då dem har förståelse för att varje flytt är unik. Se till att hitta en flyttfirma i god tid innan flytten. På så vis kan man få bättre pris och hinner hitta en firma som känns bra. Läs alltid igenom recensioner från tidigare kunder, då dessa ofta ger en bra bild av flyttfirman.

 

Categories: Flytt tips